The owners of this Stanley Saitowitz-designed house in Los Gatos, California, wanted to enhance a sense of intimacy within their expansive living room. To soften the height and scale of the space, Matthews Studio added an interior tree and tall sliding panels of textured fabric, which serve as visual transitions from the crisp lines of the architecture to the upholstered furniture of the living area below. The panels also mitigate the strong afternoon sun.  We complemented the owners’ existing antiques with new custom-designed contemporary furnishings to help integrate them with the architecture and bridge the eras. A few small splashes of intense hues and metallic elements add a lively note to the calm, neutral color palette.  Architect: Stanley Saitowitz, Natoma Architects Photography: Matthew Millman
       
     
MatthewsNestor-DiNapoli-0072.jpg
       
     
MatthewsNestor-DiNapoli-0186_v2.jpg
       
     
MatthewsNestor-DiNapoli-0147.jpg
       
     
MatthewsNestor-DiNapoli-0317.jpg
       
     
MatthewsNestor-DiNapoli-0341.jpg
       
     
 The owners of this Stanley Saitowitz-designed house in Los Gatos, California, wanted to enhance a sense of intimacy within their expansive living room. To soften the height and scale of the space, Matthews Studio added an interior tree and tall sliding panels of textured fabric, which serve as visual transitions from the crisp lines of the architecture to the upholstered furniture of the living area below. The panels also mitigate the strong afternoon sun.  We complemented the owners’ existing antiques with new custom-designed contemporary furnishings to help integrate them with the architecture and bridge the eras. A few small splashes of intense hues and metallic elements add a lively note to the calm, neutral color palette.  Architect: Stanley Saitowitz, Natoma Architects Photography: Matthew Millman
       
     

The owners of this Stanley Saitowitz-designed house in Los Gatos, California, wanted to enhance a sense of intimacy within their expansive living room. To soften the height and scale of the space, Matthews Studio added an interior tree and tall sliding panels of textured fabric, which serve as visual transitions from the crisp lines of the architecture to the upholstered furniture of the living area below. The panels also mitigate the strong afternoon sun.

We complemented the owners’ existing antiques with new custom-designed contemporary furnishings to help integrate them with the architecture and bridge the eras. A few small splashes of intense hues and metallic elements add a lively note to the calm, neutral color palette.

Architect: Stanley Saitowitz, Natoma Architects
Photography: Matthew Millman

MatthewsNestor-DiNapoli-0072.jpg
       
     
MatthewsNestor-DiNapoli-0186_v2.jpg
       
     
MatthewsNestor-DiNapoli-0147.jpg
       
     
MatthewsNestor-DiNapoli-0317.jpg
       
     
MatthewsNestor-DiNapoli-0341.jpg