Matthews Studio remodeled a 1920s home in Seattle’s Queen Anne Hill neighborhood.  We created a spacious feel by reconfiguring rooms and opening them up to the dramatic views. Windows that the previous owner had closed off were brought back. A new covered walkway from garage to house provided the opportunity to build an entry vestibule off the living room. New window seats flank the fireplace, which features a custom-designed surround of cold-rolled steel.  Upstairs, new frameless windows and a large skylight above the stair bring in light. The gray palette is supplemented with muted colors and richly textured fabrics to convey an appropriately Pacific Northwest calm.  Built by SBI Construction Landscape Design by David Pfeiffer, Garden Architecture Photography by John Granen
       
     
johngranen_02.jpg
       
     
johngranen_08.jpg
       
     
johngranen_06.jpg
       
     
johngranen_38.jpg
       
     
johngranen_01.jpg
       
     
 Matthews Studio remodeled a 1920s home in Seattle’s Queen Anne Hill neighborhood.  We created a spacious feel by reconfiguring rooms and opening them up to the dramatic views. Windows that the previous owner had closed off were brought back. A new covered walkway from garage to house provided the opportunity to build an entry vestibule off the living room. New window seats flank the fireplace, which features a custom-designed surround of cold-rolled steel.  Upstairs, new frameless windows and a large skylight above the stair bring in light. The gray palette is supplemented with muted colors and richly textured fabrics to convey an appropriately Pacific Northwest calm.  Built by SBI Construction Landscape Design by David Pfeiffer, Garden Architecture Photography by John Granen
       
     

Matthews Studio remodeled a 1920s home in Seattle’s Queen Anne Hill neighborhood.

We created a spacious feel by reconfiguring rooms and opening them up to the dramatic views. Windows that the previous owner had closed off were brought back. A new covered walkway from garage to house provided the opportunity to build an entry vestibule off the living room. New window seats flank the fireplace, which features a custom-designed surround of cold-rolled steel.

Upstairs, new frameless windows and a large skylight above the stair bring in light. The gray palette is supplemented with muted colors and richly textured fabrics to convey an appropriately Pacific Northwest calm.

Built by SBI Construction
Landscape Design by David Pfeiffer, Garden Architecture
Photography by John Granen

johngranen_02.jpg
       
     
johngranen_08.jpg
       
     
johngranen_06.jpg
       
     
johngranen_38.jpg
       
     
johngranen_01.jpg