The owners of this Stanley Saitowitz-designed house in Los Gatos, California, wanted to enhance a sense of intimacy within their expansive living room. To soften the height and scale of the space, Matthews Studio added an interior tree and tall sliding panels of textured fabric, which serve as visual transitions from the crisp lines of the architecture to the upholstered furniture of the living area below. The panels also mitigate the strong afternoon sun.  We complemented the owners’ existing antiques with new custom-designed contemporary furnishings to help integrate them with the architecture and bridge the eras. A few small splashes of intense hues and metallic elements add a lively note to the calm, neutral color palette.  Architect: Stanley Saitowitz, Natoma Architects Photography: Matthew Millman
       
     
 How do you update a 1960's colonial? By injecting it with bold color choices, introducing modern furnishings, and letting the remodeled rooms, like the bathrooms, be true to their current era. This family home suddenly feels bright and welcoming for its new owners.  Remodel by RK Berrett Construction Lighting by Becca Foster Lighting Design Photography by David Duncan Livingston            
       
     
 A young, well-traveled couple puts down roots in a live/work loft, right in the heart of a tech-centric urban neighborhood.  The open space plan on three levels allows for flexible work spaces and provides groupings for conversations, meetings and entertaining.  Open Homes Photography
       
     
 Matthews Studio remodeled a 1920s home in Seattle’s Queen Anne Hill neighborhood.  We created a spacious feel by reconfiguring rooms and opening them up to the dramatic views. Windows that the previous owner had closed off were brought back. A new covered walkway from garage to house provided the opportunity to build an entry vestibule off the living room. New window seats flank the fireplace, which features a custom-designed surround of cold-rolled steel.  Upstairs, new frameless windows and a large skylight above the stair bring in light. The gray palette is supplemented with muted colors and richly textured fabrics to convey an appropriately Pacific Northwest calm.  Built by SBI Construction Landscape Design by David Pfeiffer, Garden Architecture Photography by John Granen
       
     
 The 56th floor of this high-rise had a completed 2,800 sq.ft. apartment that was broken into many separate rooms. The clients wanted to open up the space to provide the strongest possible visual impact. We combined the kitchen, dining area, living room and family gathering space to maximize the extensive views through the continuous window wall. The custom kitchen was designed with two different height work spaces and plentiful storage in the island to keep the line of sight unobstructed. The access to a required heating unit was cleverly concealed in a column. A moody hallway leads to a more subdued study that includes custom wood cabinetry and grass cloth on the walls. The master bedroom was minimally styled to highlight the bridge view beyond the windows.  Remodel by Black Mountain Development Lighting by Becca Foster Lighting Cabinetry by Seidman Woodworks Photography by David Duncan Livingston            
       
     
 To transform the living room into a comfortable place for entertaining, we selected a warm yellow color palette and unlined curtains, creating a light, airy effect. The strategic introduction of classic contemporary furnishings and custom-designed tables complements the owners’ collection of South African furnishings both here and in the cozy family room.  Architect: Martin Bernstein Fireplace and Cabinetry: Lippert + Lippert Design Photography: Marion Brenner
       
     
 This 1930’s house in Eureka Valley had Moderne elements which the clients loved. We wanted to give them a new bathroom interpreting that aesthetic in contemporary terms.  The small hallway was opened up by removing walls, adding a skylight, and re-imagining the stair rail.  Built by: Craig Burke, Burke Construction Photography: Eric Rorer